Nieuws

Even voorstellen: Muziektherapeut Anneke Naaijkens – Doek

Even voorstellen: Muziektherapeut Anneke Naaijkens – Doek


Even voorstellen: Muziektherapeut Anneke Naaijkens – Doek

Anneke Naaijkens-Doek is muziektherapeut bij Più Mosso Muziektherapie. Eind 2018 heeft ze de 3-daagse basistraining kinderpalliatieve zorg gevolgd, sinds begin 2019 maakt ze deel uit van NIK Zuidwest en op het symposium Uit de kinderschoenen op 3 april verzorgt ze een workshop.

Anneke vertelt: “Bij Più Mosso werk ik met mensen tussen de 0 en 100, die zelf of in hun omgeving te maken krijgen met ernstige ziekte, overlijden of rouw. Ik ben gespecialiseerd in kinderen en volwassenen die geconfronteerd worden met kanker.

Als een kind of een gezinslid ziek wordt of gaat overlijden, kan het helpen om daarover te praten of om op een andere manier gevoelens te uiten. Bijvoorbeeld met muziektherapie. In muziektherapie maken we samen muziek, zingen we of luisteren we muziek. Vaak schrijf ik ook liedjes met kinderen of volwassenen. 
Benieuwd? Hier kun je een voorbeeld beluisteren.

Muziektherapie kan helpend zijn:

  • Bij het afscheid nemen
  • Wanneer je je bang voelt, boos of somber
  • Als je veel nadenkt / piekert en het moeilijk vindt deze gedachten onder woorden te brengen
  • Ter ontspanning, verbeteren van inslapen en doorslapen
  • Bij misselijkheid en ademhalingsproblemen (benauwdheid)
  • Ter vermindering van pijn en onrust

Individuele therapie is mogelijk, maar ook gezinstherapie. Voor muziektherapie hoeft iemand geen instrument te kunnen spelen.
Naast mijn werk als muziektherapeut organiseer ik ook Herinnerconcerten, Rouwwandelingen en spreek of zing ik op uitvaarten.

Meer informatie is beschikbaar op www.piumosso.nl.”

Warme groet,
Anneke Naaijkens-Doek