Nieuws

Succesvolle en waardevolle NIK Luistersessies voor ouders

Succesvolle en waardevolle NIK Luistersessies voor ouders

 

In de tweede week van juni organiseerden de Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) drie luistersessies via beeldbellen voor ouders van een zorgintensief kind. Bijzonder mooie en openhartige ontmoetingen, waarin ouders vertelden hoe zij de coronaperiode (hebben) ervaren.

 

De gesprekken boden een platform om ervaringen en anekdotes te delen, (h)erkenning te vinden, zorgen te uiten en steun te ervaren. De gesprekken verliepen soms luchtig en met veel humor, maar soms ook emotioneel en altijd in een veilige omgeving, waarin kwetsbaarheid mocht worden getoond en de ervaringen met respect werden ontvangen. Ouders gaven aan dat dit een mooie manier is om verhalen uit te wisselen. 

 

“Het is heel fijn om op deze manier ervaringen te kunnen delen met andere ouders. En mooi dat we niet het huis uit hoeven en dus ook geen oppas hoeven te regelen. Dus het scheelt nog eens reistijd ook.” 

Ouders gaven aan dat ze wel vaker aan luistersessies zouden willen deelnemen. “We zitten allemaal in dezelfde boot, toch?” Ook de netwerkcoördinatoren waren enthousiast, dus dit zal zeker een vervolg krijgen.

Blijf op de hoogte!

Lees over de laatste ontwikkelingen in de kinderpalliatieve zorg.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

De NIK zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

logo groot